سبد خرید 0

سبد خرید شما خالی است.

راهنمای خرید ماهی تازه

راهنمای خرید ماهی تازه از بندرعباس

خرید ماه از بندرعباس و ارسال به تمام نقاط کشور با روش ارسال سریع و تحویل ماهی تازه

عواملی موثر در کیفیت گوشت ماهی

بنابر نیاز بسیاری از شهرهای ایران در دسترسی به گوشت ماهی تازه به دلیل دوری از دریا، ممکن است مردم در هنگام دسترسی به گوشت ماهی در این شهرها با کیفیت پایین گوشت ماهی روبرو شوند. عوامل وجود دارند که بر کیفیت گوشت ماهی تاثیر می گذارند که باعث می شود گوشا ماهی تازه مورد استفاده مردم در این شهرها نباشند. فروشگاه آنلاین ماهی فروشی ماهی ما راه حل این مشکلات را در اختیار دارد تا ماهی ها را در سراسر ایران بصورت ماهی کاملا بدست مشتریان خود برساند. در ان قسمت به بررسی عوامل موثر در کیفیت گوشت ماهی می پردازیم:

    1. نوع صید ماهی: روش های صید ماه در دنیا به سه روش نتظاری، اسپینینگ یا لانسه کشی و ترولینگ انجام میگیرد. برخی صیادان حرفه هر کدان از این روش ها را به بهترین نحو انجام می دهند.  ماهی ما مختصری از توضیح هر کدام از روش های ماهیگیری را در زیر توضیح خواهد داد.
    • روش انتظاری: در این روش صیاد با طعمه های دست ساز و خاکی (کرم خاکی، نان و یا …) به قلاب که بصورت چوب های تلسکوپی با اندازه های بین ۳ تا ۴ متر حرفه های چند تکه به همراه چرخ هایی با ظرفیت ساپورت نخ های سایز ۵۰ تا ۲۰۰ متر وصل می کنند. اساس کار در روش ماهی گیری انتظاری، انتظار برای صید ماهی است. این روش زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
    • روش اسپینینگ: در این روش از طعمه های پلاستیکی جهت فریب و تحریک ماهی ها استفاده میکنند و  معمولا در حالت ایستاده و ساکن انجم می گیرد. در این روش از چوب های دو و یا چند تکه با متراژ ۲ تا ۳ متر به همراه چرخ هایی با حجم نخ گیری کم و سبک استفاده می شود.
    • روش ترولینگ: در این روش جدید که بوسیله قابق انجام میگیرد طعمه توسط قلاب به آب انداخته می شود و با حرکت قایق این طعمه در دریا حرکت می کند. حرکت طعمه باعث فریب ماهی ها می شود و صید انجام می گیرد. این روش ماهی گیری بیشتر در آب های شور و صید ماهی های آب شور مورد استفاده قرار میگیرد. ابزار ماهیگیری به روش ترولینگ چوب های یک یا دو تکه مقاوم به رنگ تیره و به طول حدود ۲ متر و نیازمند دسته چرخ های وینچ با ظرفیت نخ گیری بالا می باشد. در روش ماهیگیری ترولینگ طعمه، ماهی های ژله ای و انواع لورها می باشند و رنگ طعمه های مورد استفاده نیز به علت رنگ آب و عمق پیش روی زیادی که لازم است در آب انجام شود بسیار حائز اهمیت است و نسبت به ماهی انتخاب می شود.
  1. نوع بسته بندی: ماهی هایی که خوب منجمد و به دقت از آن نگهداری شوند کیفیت آن را پایین نمی آورد. تنها تغییر چند درجه هوا لازم است تا تازگی و لطافت محصول از بین برود.
  2. نوع ارسال ماهی: حمل نقل مناسب در جهت حفظ تغییرات دما، میزان فشار وارده بر ماهی، ضربه های وارده بر ماهی و دیگر شرایط باعث تازگی محصول خواهد شد.

 

توضیحات عمومی در مورد طعم و راهنمای خرید ماهی

بررسی و عوامل موثر در طعم گوشت ماهی در شرایط رشد مختلف:

تفاوت ماهی های دریایی و پرورشی: ماهی‌های پرورشگاهی کمی لاغرتر و کم‌بنیه‌تر از انواع دریاییشان‌اند اما توجه کنید که حتما این ماهی ها را زنده خرید کرد. یک مورد قابل توجه در مصرف ماهی های پرورشی، به دلیل اینکه ماه های پرورشی در تراکم بالا پرورش داده می‌شوند لازم است برای آنها در استخرشان از برخی داروها و مواد ضدعفونی‌کننده استفاده شود. البته این داروها همگی مجاز و زیر نظر سازمان دامپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای انسان خطری ندارد و در ضمن بعد از استفاده از این داروها مدت زمانی می‌گذرد تا ماهی صید شود بنابراین خطرناک نخواهد بود. لازم به ذکر است که متاسفانه در کشور ما برخی استخرهای پرورش ماهی این نکات را رعایت نمی‌کنند و این مساله می‌تواند خطرساز باشد. به عنوان نمونه یک نوع ماده سمی به نام مالاشیت سبز داریم که استفاده از آن در حال حاضر در استخرهای پرورش ماهی به دلیل سرطان‌زا بودن ممنوع است ولی برخی استخرهای پرورشی ماهی از آنها استفاده می‌کنند.

تفاوت دیگری که بین ماهی پرورشی و دریا وجود دارد در این است که برخی املاح موجود در ماهی‌های آزاد مانند ید که منشا آن دریاست، در ماهی پرورشی به میزان قابل توجهی وجود ندارد. البته اگر استخر پرورش ماهی زیر نظر دامپزشک باشد از لحاظ کنترل‌‌های بهداشتی تا حد زیادی می‌توان به سلامت ماهی‌ها اطمینان داشت بنابراین از نظر نکات بهداشتی مشکل‌ساز نخواهند بود. جالب است بدانید که امروزه روش‌های کشت ماهی در دریا به صورت پرورشی یا کشت ماهی در قفس هم وجود دارد. به این ترتیب که داخل آب دریا قفسی درست می‌شود و ماهی داخل این قفس پرورش پیدا می‌کند به این ترتیب میزان املاح موجود در گوشت این ماهی‌ها بیشتر خواهد بود.

در مجموع می توان گفت ماهی دریا بر ماهی پرورشی ارجح است ولی اگر ماهی دریا به روشی حمل و نگهداری،‌ تخلیه و حتی عرضه شود که به کیفیت آن صدمه برساند در این شرایط ماهی پرورشی اولویت پیدا می‌کند. البته تاکید بر آن است که این ماده غذایی حتما از فروشگاه‌های معتبر خریداری شود و هموطنان عزیز تنها به دلیل قیمت پایین‌تر، مغازه های نامطمئن را انتخاب نکنند. به این ترتیب خوردن دو بار در هفته ماهی (با شرایط یاد شده) برای هر خانواده ایرانی یکی از اقداماتی خواهد بود که به کیفیت زندگی تک‌تک اعضای آن کمک می‌کند.

ماهی ما سعی می کند بهترین ماهی ها را در سراسر ایران از طریق بهترین روش ارسال ماهی از طریق خطوط هوایی و با توجه به نوع نگهدری و بسته بندی در هنگام ارسال به دست مشتریان گرانقدر خود برساند تا بهترین طعم و مزه و کیفیت ماهی ها حفظ شوند.

برخی ماهی های پرورشی: کپور معمولی، کپور آئینه، کپور چرمی، آمور، کپور نقره‌ای، سرگنده و قزل‌آلای رنگین‌کمان.

رودخانه‌ای: اینها، بین ماهی‌ها «کولی» به حساب می‌آیند؛ سوف، لای ماهی، اردک‌ماهی، اسبله، سس ماهی، سیاه‌ماهی، قزل‌آلای خال قرمز و… معمولا خاردار و کوچک‌اند و البته ارزان‌تر از انواع دریایی و اگر بلد باشید چطور بپزیدشان بسیار خوش‌خوراک.

سرد یا یخ‌زده: وقتی ماهی را از آب‌های دور می‌آورند یا پیش‌بینی می‌کنند زمان فروش و مصرف‌اش خیلی طولانی باشد (به‌ویژه برای ماهی‌های بزرگ)، حواله‌شان می‌کنند به فریزرها؛ اتفاقا با این کار به سالم ماندن ماهی بیشتر می‌شود اعتماد کرد اما گاهی فروشنده‌ها کلک می‌زنند و ماهی‌های خراب شده و مانده را با قیافه یخ‌زده به ملت قالب می‌کنند تا عیبش معلوم نشود.  برای رو شدن دست این صیادهای متقلب، به مردمک چشم ماهی دقت کنید؛ اگر ماهی کاردرست باشد،‌یک نقطه سفیدرنگ در آن دیده می‌شود ولی اگر ماهی قبل از یخ‌زدن اوضاع خوبی نداشته باشد، چشم یخ‌زده‌اش کاملا کدر یا شیری‌رنگ است.

 

راهنمای خرید عمومی ماهی

روش تشخیص ماهی تازه، ماهی مانده و ماهی فاسد: در هنگام خرید ماهی به جهت تشخیص تازگی ماهی باید به چندین قسمت از بدن ماهی توجه کرد. در جدول زیر مقایسه بین روش تشخیص ماهی تازه، ماهی مانده و ماهی فاسد به طور کامل بررسی شده است. موارد مهم توجه در بدن ماهی عبارتند از جلا، آبشش، چشم، سرپوش آپششی، فلس ماهی، بوی ماهی، دهان، دیواره شکمی، خون، غوطه وری و عضلات ماهی

تشخص ماهی تازه از ماهی مانده و فاسد
علائم ظاهری ماهی تازه ماهی مانده ماهی فاسد
جلا ظاهری درخشنده وشفاف بدون درخشندگی (کدر) فاقد درخشندگی – کدر و تیره
آبشش قرمز روشن و عاری از ماده لزج آبشش بی‌رنگ به راحتی کنده می‌شود قهوه‌ای تیره – مملو از مواد لزج
چشم شفاف، روشن و درخشان کدر – فرورفته گود و فرورفته
سرپوش آبششی کاملا برجسته و بسته باز و بلند شده و بسته نیست کاملا باز
فلس‌ها درخشان، براق و محکم به بدن چسبیده کدر – به راحتی از پوست جدا می‌شود سست و نرم به راحتی کنده می‌شود
بو طبیعی و عاری از بوی گندیده بوی زننده بوی گندیدگی و غیرطبیعی
دهان بسته است باز است باز است
دیواره شکمی محکم دارای قابلیت ارتجاعی کافی به حالت خوابیده درآمده شکم خمیری شکل به راحتی پاره می‌شود
خون خون محوطه شکمی روشن و بدون بو خون تیره – کمی بوی غیرطبیعی دارد قهوه‌ای رنگ – بوی تعفن
غوطه‌ وری در آب فرو می‌رود شناور در آب شناور در آب
عضلات محکم و ارتجاعی – اتصال به استخوان محکم – اثر انگشت روی عضله نمی‌ماند عضلات نرم است و به آسانی از استخوان جدا می‌شود – اثر انگشت می‌ماند پلاسیده، پژمرده و شل – در اثر فشار انگشت بر روی عضله فرورفتگی ایجاد می‌شود

 

 

برگشت به بالا
ماهیما | فروش ماهی و میگو تازه جنوب و ارسال به سراسر ایران
0
x کارایی بهتر در اپلیکیشن دانلود برنامه