عوامل موثر در کیفیت و اختلاف قیمت ماهی

تور ماهیگیری
صیاد جنوبی در حال آماده سازی تور ماهیگیری

اگر سری به بازار ماهی فروشان در شهرهای ساحلی جنوب ایران بزنید شاید متوجه اختلاف قیمت ماهی در بازار شوید.

هر مشتری با در نظر گرفتن قیمت کمتر، اقدام به خرید می کند که در هنگام مصرف از کیفیت آن راضی نخواهد بود.

برخی عوامل هستند که مصرف کنندگان ماهی باید حتما به آن ها توجه کنند.

این عوامل در کیفیت و در نهایت در قیمت ماهی ها تاثیر گذار هستند.

شما به عنوان یک مصرف کننده باید این نکات را بدانید.

اما چه دلایلی بر کیفیت و اختلاف قیمت ماهی در بازار موثر هستند؟ این عوامل رو به صورت مختصر به نوع صید، نوع و گونه ماهی و اندازه ماهی (در ماهی شیر) معرفی می کنیم.

چگونه نوع صید ماهی در کیفیت و اختلاف قیمت آن تاثیرگذار هست؟

صید ماهی بوسیله گرگور 
  • صیادان با کشتی، لنج و قایق برای صید به دریا می روند.
  • روش های و ابزارهای ماهیگیری هم تور، قلاب و گرگور هستند.
  • عمده ابزار ماهیگیری با لنج ، استفاده از تور است.
  • عمده ابزار ماهیگیری با قایق، استفاده از قلاب است.
  • هر چه زمان صید ماهی تا عرضه آن در بازار کمتر باشه کیفیت ماهی بیشتر هست.
  • ماهی صید شده با لنج و بوسیله تور، قیمت کمتری با ماهی های صید شده با قایق و بوسیله قلاب دارند.
  • زمان صید ماهی تا عرضه در بازار ماهی فروشان توسط کشتی تا ۱ ماه، با لنج حدودا ۱ هفته و با قایق به صورت قلاب ۱ شبه است و به همین دلیل صید با قایق و قلاب، بهترین نوع صید و کیفیت است.
  • این رو بدانید که صید با قایق و به صورت قلاب، بهترین کیفیت ماهی رو تضمین می کند و البته قیمت این نوع ماهی هایی که با قایق و قلاب صید شده اند به مراتب از صید توسط تور ماهیگیری بیشتر هست.
  • فروش ماهی در فروشگاه آنلاین ماهی و میگو ماهیما، ماهی های صید شده با قایق و به روش قلاب است.

صیادی با کشتی

صیادی با کشتی برای ماهیان تجاری (هوور مسقطی، شیر پاکستانی و …) جهت ساخت تن ماهی در کارخانه های بزرگ صورت میگیرد.

به طوریکه در بازار عادی ماهیان صید شده با کشتی را نخواهیم دید.

پس عمده ماهیان صید شده موجود در بازار توسط لنج ها و قایق ها صورت می گیرد.

همانطور که گفتیم، زمان صید ماهی تا عرضه در بازار ماهی فروشان توسط کشتی تا ۱ ماه است.

برای جلوگیری از خراب شدن ماهی در این مدت، ماهی ها رو در کشتی بسته بندی می کنند.

اکثرا هم از نظر بهداشتی کیفیت مطلوبی را ندارند.

صیادی با لنج

لنج صیادی
لنج صیادی در حال ماهیگیری با روش تور

هر لنج حدودا ۱ هفته طول میکشد تا به دریا برود ، صید رو انجام دهد و ماهی را برای فروش به بازار بیاورد .

این لنج ها با استفاده از تور اقدام به صید ماهی می کنند.

در طول این ۱ هفته، ماهی هایی را که صید می کنند توی کشتی، روی هم انباشته میشود و در این مدت کیفیت ماهی پایین خواهد امد .

برای همین هست که قیمت ماهی های صید شده با لنج و بوسیله تور کمتر هستند .

صیادی با قایق

هر قایق برای صید ماهی، به یک شب تا صبح زمان ، برای عرضه در بازار نیاز دارد .

با توجه به این، کیفیت ماهی صید شده با قایق و بوسیله قلاب بالا و دارای قیمت بیشتری است.

عمده روش صید توسط قایق با قلاب انجام می گیرد . در برخی موارد کم با تور نیز انجام میشود .

تنوع گونه ماهی ها و قیمت آن ها

برخی ماهی ها دارای گونه های متفاوتی هستند که ممکن هست در بازار گونه ای ارزان از ماهی را با همان نام به شما بفروشند. لازم است حتما قبل از خرید، گونه ماهیان را به خوبی بشناسید.

ماهی سرخو: ماهی سرخو محلی، ماهی سرخو مهاجر، ماهی سرخو گندمی

ماهی سنگسر، ماهی سنگسر سفید، ماهی سنگسر زرد

به گونه های ماهی سرخو توجه کنید. در بین گونه ماهیان سرخو، بهترین گوشت و گرانترین قیمت رو ماهی سرخو محلی دارد و بقیه تقریبا نصف قیمت سرخو محلی هستند.

ممکن است در بازار یکی از گونه های ارزان تر (مثلا ماهی سرخو مهاجر) رو به نام ماهی سرخومحلی به شما بفروشند که از نظر کیفیت و طعم آن بسیار متفاوت هستند.

اختلاف قیمت برخی ماهیان با اندازه آن ها

برخی ماهی ها با توجه به اندازه آن ها دارای قیمت های مختلفی هستند. رایج ترین ماهی که در اندازه اختلاف قیمت دارند ماهی شیر است . ماهی شیر کوچک حدود دو سوم قیمت ماهی بزرگ را دارد .

نکته: هر چه ماهی شیر بزرگ تر باشد ، گوشت خوشمزه تر و سفت تری دارد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام

با ماهیما در ارتباط باشید.

و یا با ماهیما تماس بگیرید.

×